dimarts, de novembre 28, 2006

Gent de CiU, reflexioneu.Portem uns dies, des de el moment que van acabar les eleccions, que CiU no para de carregar una i altra vegada contra el tripartit. Se’ls hi hauria de recordar que la Generalitat no es propietat de cap partit per més temps que un s’hi hagi passat.

La gent de CiU hauria de començar a reflexionar quin es el motiu perquè s’hagi quedat sol sense poder pactar amb cap altre. Primer van intentar fer una sociovergència (el pacte que volia la immensa majoria de gent de l’Estat espanyol i l’alta burgesia catalana) i Montilla, conscient de que podria ser la tomba del PSC va declinar aquesta opció.

Més tard, el Sr. Mas en veure que no podia pactar amb el PSC va anar a buscar el segon plat es a dir la gent d’esquerra, CiU sempre s’ha pensat que la gent d’esquerra es com aquell germà petit que podia fer el que volguessin amb ells i que sempre li diríem si a tot. Però aquest germà petit s’ha fet gran i ja no hi ha ningú que decideix per ell i esquerra va optar per tornar a reeditar el tripartit ara anomenat Entesa.

Ho va fer per diverses raons entre d’altres per no partir Catalunya entre nacionalistes catalans i espanyols, cosa molt perillosa, també va triar tripartit perquè no era possible aplicar polítiques socials pactant amb CiU ja que per aquests les polítiques socials brillen per la seva absència.

Amb tot això se li hauria d’afegir el plantejament que CiU va fer de les eleccions que era el següent: o CiU o tripartit, una campanya dura, ratllant el límit del que és moralment acceptable com per exemple el famós DVD que van fer o insistir dia si i dia també en l’origen del candidat socialista que al no ser nascut al Principat creien que no hauria de ser president del país, d’això últim se’n diu racisme!.

I el poble català va parlar i va parlar clar i català, va triar l’Entesa. Ara la gent de l’Entesa té molta més experiència, i també són conscients que no tindran cap altra oportunitat i que no poden fallar, ara toca fer-ho bé. L’objectiu d’Esquerra és molt clar, és tenir un país socialment més just i nacionalment més lliure!!Jordi Rofes i Mateu
Militant de les JERC de Reus